• Hjem
  • Privat del
  • Offentlig del
  • Kontakt oss
øyelege

Tjenester

øyesykdom
øyeundersøkelse barn
grå stær
øyeoperasjon

Generelt om våre tjenester

 

Stortingsklinikken er en del av den offentlige spesialisthelsetjenesten og egenandelene er derfor de samme som på sykehusene. For de som har frikort og for barn under 16 år er det ingen egenandeler for konsultasjon hos spesialist. Nye pasienter trenger henvisning fra sin fastlege, øyelege eller optiker for å få time. Her kan du få hjelp til utredning av øyesykdommer, operasjon av grå stær (katarakt) og tunge øyelokk. Vi yter øyeblikkelig hjelp så langt det er mulig. For de av pasientene som tidligere gikk til øyelege Willy Pettersen, så holder Stortingsklinikken til bare 70 meter bortenfor ARGUS, i Akersgata 30 mot Regjeringskvartalet, med samme inngang som Brilleland.

 

OBS! Vi fraråder å kjøre bil til klinikken, da du kan få øyedråper som gjør at du ikke ser godt nok til å kjøre bil på et par timer. Bruk offentlig transport eller taxi; les mer på Kontakt oss.

 

Etter hvert som man blir eldre, kan man få en ansamling av fett og overflødig hud som kan føre til «tunge øyelokk». Dette kan i noen tilfeller påvirke synsfeltet ditt, og kan korrigeres ved operasjon.

Ved operasjon av tunge øyelokk, vil du først bli innkalt til en konsultasjon hos øyelegen. Vi vil sammen finne en operasjonsdag som passer for deg. Vanligvis gjennomfører vi operasjoner for tunge øyelokk én fredag i måneden. Selve operasjonen tar omtrent 40 minutter, som inkluderer å ligge med ispose noen minutter etter operasjonen. Sting tas ut hos oss uka etter, eller hos fastlegen din etter 6 dager.

Operasjon av tunge øyelokk (blepharoplastikk)

 

Når den medfødte linsen man har i øyet blir uklar, kalles det grå stær. Man opplever at synet blir tåkete, uansett vær. Heldigvis finnes det en anerkjent behandling som går ut på å bytte linse ved hjelp av en rask operasjon.

Ved operasjon av grå stær, vil du først bli innkalt til en konsultasjon hos øyelegen. Vi vil sammen finne operasjonsdag(er) som passer for deg. Vanligvis gjennomfører vi grå stær-operasjoner på tirsdager eller onsdager. Operasjonen tar under en halvtime, og du kan dra hjem igjen etter operasjonen. Dagen etter får du en kontrolltime, som tar omtrent 5 minutter. Det er vanlig at synet har stabilisert seg innen det har gått 4 uker.

Dr. Kaur utfører årlig ca. 500 grå stær-operasjoner, noe som utgjør omtrent hver 60. slike inngrep i Norge.

Grå stær-/kataraktoperasjon

Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre